Compareixença del vicepresident del Govern i de la Consellera de Salut d'ahir dilluns 22 de març

Dimarts, 23 de març de 2021 a les 00:00

Amb motiu de la Compareixença del vicepresident del Govern i de la consellera de Salut, d'ahir dilluns 22 de març, a tres quarts de cinc de la tarda, us en detallo extrems amb màxim caràcter objectiu i descriptiu:

Vicepresident del Govern

• Les properes setmanes s’iniciarà el pla de vacunació de la població en general. Quan es disposi de vacunes es vacunarà la població de més de 15 anys.

•El Sistema de Salut ja disposa de la capacitat de vacunar 200.000 persones cada setmana com en la campanya de la grip, i quan s’acceleri l’arribada de vacunes s’arribarà a 500.000 vacunacions a la setmana.

• S’habilitaran espais específics per evitar la saturació dels CAP. Les properes setmanes s’habilitaran fins a 500 espais de vacunació. Es fa amb la col·laboració d’entitats i empreses.

• De la mateixa manera que disposem de més espai de vacunació, es disposa d’una borsa de més de 9.000 professionals per, si convé, arribar a l’objectiu de 500.000 vacunacions a la setmana.

• Tot fa preveure que les propers setmanes se solucionaran els problemes de subministrament. Per això emplacem una vegada mès l’Estat espanyol i la Unió Europea per demanar als laboratoris farmacèutics que accelerin el subministrament.

•Cada vegada som més a prop del final del malson d’aquesta pandèmia. És important fer una nova crida a la responsabilitat. Venen dies festius escolars i laborals, i cal extremar la crida a la responsabilitat. No ens podem relaxar; la Covid no es relaxa. Portem uns mesos on una part important de treballadores del nostre país (els sanitaris i els afectats per les restriccions) han fet un gran esforç: a les nostres mans està valorar-ho i actuar amb màxima responsabilitat. Ara cal afrontar el futur amb optimisme i afrontar el present amb màxima responsabilitat.

Consellera de Salut

• Estem preparats per vacunar tota la població i assumir un repte que ha de ser prioritat de país.

•Ara mateix el ritme de vacunes ens el marca la quantitat de vacunes. Els 500 punts seran els 443 espais i annexos ja existents, 46 punts intermedis quan superem les unitats i 6 grans espais escalables distribuïts arreu del país: Fira Barcelona, Fira Cornellà, la pista d’aterratge de Sabadell, el pavelló 11 de setembre de Lleida, Tarragona i el Palau Firal de Girona. I també, si convé, espais emblemàtics com el Camp Nou.

• 10.000 professionals estaran volcats a la vacunació: 9.000 s’han ofert voluntàriament, i 1.000 són de l’atenció primària que ja estan treballant en la vacunació. 

• La ciutadania sabrà en cada moment que és cridada a la vacunació a través de missatgeria SMS o trucades, com es fa ara mateix. Es començarà amb les franges de més edat, i després amb la població més jove. Un cop realitzada la vacunació, per l’eina La Meva Salut l’usuari rebrà informació sobre la segona dosi (si és el cas) i podrà tenir el justificant de vacunació, en PDF.

•Catalunya està preparada per vacunar tota la població i el sistema està a punt.

Espero que us sigui d'utilitat als efectes de coneixement.

Alba Camps Roca
Delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central

Darrera actualització: 23.03.2021 | 19:24