ITINERARI DE VIANANTS A LA CARRETERA DE MUNTANYOLA ENTRE L’AVINGUDA BENESTAR I EL CARRER NOU

Dilluns, 15 de març de 2021 a les 00:00

Les obres han estat adjudicades a Obres i paviments BROSSA SA per part de Diputació. Començaran en breu amb un termini de 4 mesos i l’afecció al trànsit que es contempla és tallar un dels dos carrils i mantenir un pas alternatiu amb regulació semafòrica. 

Aquest és un projecte que ja venia de l’anterior equip de Govern. L’any 2013 la Comissió Territorial d’Urbanisme va aprovar la delimitació del Polígon d’Actuació Urbanística número 13 per a equipament docent amb l’objectiu que es pogués construir la nova escola. A partir d’aquí i veient que molta gent passejava des del carrer Nou passant per la carretera de Muntanyola per tornar al nucli urbà fins al Benestar, i que a més per anar a l’escola la mainada i famílies podrien utilitzar també aquest itinerari l’Ajuntament va començar gestions amb la Diputació per tal de fer-hi un itinerari de vianants i bicicletes. La Diputació va considerar que era una necessitat real tancar un circuit de circumval·lació del nucli i enllaçar la part sud del municipi amb el centre urbà perquè només hi havia connexió a través del riu, i es veia convenient l’enllaç tant per a l’accés a la futura escola com als diferents equipaments municipals (Camp de futbol i pista poliesportiva). 

Es van iniciar les valoracions (redacció del projecte, expropiacions i execució de l’obra) i una vegada redactat el projecte previ i conèixer els costos l’equip de Govern anterior va convenir que Diputació redactaria el projecte i es faria càrrec del cost del projecte i direcció d’obra, realitzaria les expropiacions i contractaria l’obra.
Pel què fa al cost que ascendia a 378.644,48€ es va convenir que Diputació n’aportaria 235.029,52€ i l’Ajuntament a través de la subvenció de Diputació de la Xarxa de Governs Locals, 143.614,96€ però finalment han sigut 57.132,55€ ja que es va acordar que si hi havia baixa en l’adjudicació es descomptaria de l’aportació municipal. 

L’itinerari tindrà uns 450m de longitud i 1,8m. d’amplada i discorrerà en paral·lel a la carretera, en el marge est. Aquest itinerari permetrà tancar un circuit de circumval·lació del nucli i enllaçar la part sud del municipi amb el centre urbà que, pel fet d’estar separat pel riu, només té connexió pel carrer del Mèder. I permetrà arribar a peu o amb bicicleta a la nova escola i resta d’equipaments amb més seguretat.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 11:36

Imatges

Itinerari carretera Muntanyols