La Commemoració del Pacte dels Vigatans comptarà amb una conferència de Josep M. Solé i Sabaté, grups de recreació històrica i l’actuació final de Jaume Arnella

Divendres, 12 de maig de 2023 a les 00:00

La Commemoració del Pacte dels Vigatans comptarà amb una conferència de Josep M. Solé i Sabaté, grups de recreació històrica i l’actuació final de Jaume Arnella

El proper diumenge 14 de maig tindrà lloc la Commemoració del Pacte dels Vigatans del 17 de maig de 1705 a l’Ermita de Sant Sebastià. A les 9 del matí, començarà la jornada amb una caminada popular per la qual no cal inscripció prèvia, des de davant la pedra de l'estelada de Santa Eulàlia de Riuprimer i fins a l'Ermita de Sant Sebastià, espai que acollirà l’acte.

Després d’un petit refrigeri per tots els caminants, l’acte de commemoració continuarà a les 11 amb una xerrada a càrrec de Josep M. Solé i Sabaté, catedràtic en història contemporània per la Universitat de Barcelona i llicenciat en filosofia.

Més tard, a 2/4 de 12 del migdia, tindrà lloc l’acte amb la persona homenatjada per Òmnium Osona – Lluçanès, Toni “Xato” Anguera passarà el relleu del compromís agafat l’any passat. També es farà l’encesa de la Flama del Pacte dels Vigatans.

Serà en aquest moment quan la Coronela de Barcelona i l’ARH Montserratí, posaran l’apunt històric a la jornada amb una breu recreació a la mateixa esplanada de l’ermita. Tot ambientat pel músic d’època Ramon Redorta i pel gran trobador dels Països Catalans, Jaume Arnella.

Per acabar, a 2/4 d’1 del migdia, es farà el lliurament dels XIX Premis Literaris de Sant Sebastià. El jurat, format per Víctor Pallàs, Joan Montells i Txevi Rovira lliurarà premis de prosa i poesia en categories infantils, juvenils, per adults i el Premi Especial Llorenç Tomàs (interdisciplinari, però relacionat amb els fets històrics).

Darrera actualització: 12.05.2023 | 18:46