El poble

Santa Eulàlia de Riuprimer és un petit poble de la comarca d’Osona que, d’una banda, queda protegit per la serralada de ponent i, de l’altra, s’obre a la plana de Vic. Està situat a la vora de la riera de Santa Eulàlia, a 6 km de Vic i a una alçada de 568 m. Té una superfície de 14 km2 i una població de 1.055 habitants.

El terme és essencialment muntanyós i poblat per espessos boscos i pasturatges: H i transcorren dos cursos fluvials que formen part de la conca del riu Ter, el riu Mèder (tambè anomenat riera de Santa Eulàlia) i la riera de Muntanyola (també anomenada el rieral)

El nucli de cases més antic es centra a l’església parroquial quins orígens es remunten a l’any 899. Posteriorment l’edifici es va anar modificant i ampliant fins a tenir l’aspecte actual. La última restauració va consistir en la restauració del campanar i en la neteja de la coberta romànica, que estava amagada per sota de la coberta barroca.

El sector agrícola s’ha concentrat en unes poques masies, que han modernitzat les seves instal·lacions ramaderes. Són masies que mantenen la seva dignitat malgrat el pas dels segles.

És un municipi amb una alta qualitat de vida i és un poble ideal per aquella gent que no sap adaptar-se a la vida i costums de la ciutat i prefereix la tranquil·litat del món rural.

Fem història. Documents i vídeos

Darrera actualització: 19.12.2018 | 08:33
Darrera actualització: 19.12.2018 | 08:33