8M: Justícia Feminista

Dimarts, 8 de de març de 2022 a les 17:30

Divendres es va fer la taula rodona sobre justícia feminista. Molt poca gent, però molt intens i interessant per part de les ponents.

El feminisme ens implica a tota la societat, i la justícia és reflex del seu estat de salut. Les dones ens hem de moure per un sistema fet per i per als homes, això provoca topar constantment amb les parets d’un encaix on no hi encaixem. En situacions complicades per qualsevol persona, com és haver d’entrar dins l’aparell de la justícia, el fet de ser dona el converteix en molt més dolorós i difícil, i per tant absolutament injust.

Assenyalar i conèixer els abusos, les mancances i l’absència de drets que es produeixen pel simple fet de ser dona és necessari, per subsanar-ho, per construir en la igualtat i per posar les bases d’una democràcia real.

Moltes gràcies a la Irene, l’Assun i la Montse🙏🏼💜

Les reivindicacions del 8 de març són les de cada dia. La nostra lluita és constant. Lluitem per eliminar estereotips contra la discriminació laboral i salarial, contra la violència masclista, però sobretot per construir un canvi de paradigma amb la mirada posada en la plena igualtat d'oportunitats entre dones i homes.

📢 Manifest del Dia internacional de les dones: https://www.acm.cat/juridic/comunicats/manifest-dia-internacional-dones-2022

Regidoria d’Igualtat i Feminisme

Darrera actualització: 08.03.2022 | 17:54