Bona Diada Nacional!!*!!

Diumenge, 11 de setembre de 2022 a les 00:00

Bona Diada Nacional de part de tot el consistori!

Discurs institucional Diada Nacional 2022. 

Benvolguts riuprimerencs i riuprimerenques, vigatans i vigatanes, catalans i catalanes,

Deixeu-me recordar un any més que hi ha un seguit de bones persones, que no han comès cap delicte més enllà d’escoltar la voluntat democràtica majoritària de la societat catalana, que no poden ser entre nosaltres, no poden anar a la manifestació de la Diada ni als actes dels seus respectius municipis, ni poden seguir treballant pel bé públic comú. Ja que estan exiliats a causa de la brutal repressió exercida pel Reyno de España, per tant, des d’aquí, el nostre suport i solidaritat amb tots i totes els exiliats, exiliades i també pels més de 4000 represaliats i represaliades. Us tenim ben presents a la memòria, estiguem de festa o estiguem de lluita, i us portem al cor.

Avui, com tants altres anys, us en podria dir de molt grosses, per tant el meu discurs serà breu.

Espanya va tenir un gran imperi, donde no se ponia nunca el sol deien... un imperi amb unes colònies, que es van anar independitzant, sense taules de diàleg i posant tota la carn a la graella quan va convenir. La independència de la nació catalana no es demana ni es negocia, es pren, es lluita i es defensa. No esperem com al 1713 quan les potències europees van deixar sols els catalans davant els borbons castellans i francesos, que Europa ens tregui les castanyes del foc. Teixim aliances amb qui convingui i busquem sinèrgies contra l’enemic comú, el reyno de España, que es comportarà amb la mateixa repressió i violència tant si governa el PSOE com l’extrema dreta com qui sigui.

Avui hem tingut un clar exemple del tracte colonial amb un altre despropòsit a la xarxa de trens, i és que de raons no ens en falten per marxar, declarar i defensar la independència. El que falten són líders que escoltin el clam majoritari del poble i estiguin disposats a defensar el país per tal que sigui lliure i independent. L’única manera viable de mantenir viva la nació, la nació no pot federar-se o confederar-se amb Espanya, Espanya ha volgut sempre i voldrà sempre anorrear, difuminar i eliminar la nació per assimilar la nació catalana i les altres nacions de l’Estat. No hi ha res a fer. No falten arguments, no falta gent disposada, no falten vots, som el 52% pel cap baix. Falta valor per fer-ho i defensar-ho. I no val a dir des dels partits que no s’ha d’anar a la manifestació de Barcelona perquè es critica als partits i a les institucions. Els partits independentistes són i han de ser eines per arribar a la independència i remar plegats i no jugar al joc de es cadires i de les picabaralles, i les institucions que votem conformades per ells, han de seguir el mandat del poble, dels seus votants, ells sols sí que no poden fer res sense el poble de base, sense la gent. I la gent ja els va passar per sobre el 2009-2011 amb les consultes populars, va néixer l’ANC i es va aconseguir la primera consulta el 9N del 2014, després una de més seriosa l’1 d’Octubre del 2017, i degut a la seva falta de lideratge i valentia, portem 5 anys d’escarni i letargia, que no podem allargar més, la gent ha de tornar a passar per sobre dels partits i forçar-los a fer el que s’ha de fer d’una vegada per totes. La gent no es cansa, no han deixat de ser independentistes, en tot cas, han deixat de creure el que diuen els líders dels partits, però estan disposats a tot perquè no es pot viure com a esclaus, com a súbdits, espoliats, maltractats, per viure en plenitud, les persones necessitem viure amb la nostra llibertat plena.  

Com deia el gran poeta Vicent Andrés Estellés, a qui s’ha d’escoltar quan hi ha mala maror, i la nit és més fosca:

Hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot.

Doncs som-hi! Junts som imparables, recuperem l’esperit de l’1 d’octubre, fem-ho pels nostres ancestres que van lluitar durant la Guerra de Successió i la Guerra dels Catalans de 1705-1714, com els soldats de Santa Eulàlia de Riuprimer Quirze Fuster i Joan Vilardell del regiment de les Reials Guàrdies Catalanes. A qui des d’aquí també homenatgem. Fem-ho per nosaltres. Fem-ho pels nostres fills i filles, nets i netes. Tornem-ho a fer!  

La lluita continua!

No veuran bandera blanca! Donec Perficiam! Visca la terra! Visca el Dr. Llorenç Tomàs i Costa i el Pacte dels Vigatans! Visca Santa Eulàlia de Riuprimer! Visca Catalunya lliure!

Txevi Rovira i Montells

Alcalde de Santa Eulàlia de Riuprimer. 

Darrera actualització: 11.09.2022 | 12:16