Campanya per desmitificar l’ús de l’alcohol i prevenir conductes de risc

Dijous, 9 de novembre de 2023 a les 00:00

Es difondran set vídeos a través del compte d’instagram de la Mancomunitat i la comunitat Poca Vergonya entorn el Dia Mundial Sense Alcohol, i s’habilitarà un qüestionari en línia per avaluar els coneixements que permetran optar a dos premis segons l’edat de qui hi participi.

L’alcohol és la droga més consumida i acceptada socialment, que s’associa a espais d’oci i les relacions socials, i amb una baixa percepció de risc. El consum excessiu i habitual perjudica la salut, pot augmentar el risc de tenir lesions, agreuja problemes psíquics i socials, i pot perjudicar les relacions interpersonals.

És per això que des de la Mancomunitat i els pobles que la formen s’ha organitzat una iniciativa per sensibilitzar sobre la temàtica a totes les edats. Per això, entre el dilluns 13 i el diumenge 19 de novembre –entorn el 15 de novembre, Dia Mundial sense Alcohol- es publicaran diferents vídeos a través dels comptes d’Instagram de la Mancomunitat i la comunitat Poca Vergonya.

En els diferents vídeos s’hi tracten diverses qüestions relacionades amb els mites relacionats amb el consum d’alcohol. A partir d’aquí,el dilluns 20 de novembre, s’habilitarà un qüestionari que posarà a prova la ciutadania i al que es podrà accedir des del perfil Poca Vergonya. Totes les persones que contestin correctament participaran en un sorteig amb premi segons l’edat que tinguin:

  • Joves d’entre 14 i 19 anys que participin i contestin correctament totes les preguntes podran optar a guanyar un val de 150 euros per comprar productes relacionats amb les noves tecnologies.
  • Participants de més de 18 anys que encertin totes les qüestions podran optar a guanyar una pernocta -amb sopar i sessió d’spa inclosa per a dues persones- en un hotel ubicat en un dels 13 pobles de la Manco.

Paral·lelament, a l’hora d’esbarjo dels diversos centres educatius de secundària –ubicats a la zona de la Mancomunitat- es faran activitats per desmitificar els mateixos aspectes que es tracten en els vídeos que formen part de la campanya. La tasca es portarà a terme des dels diferents Punts d’Informació i Dinamització en Centres Educatius de Secundària (PIDCES)

Cal tenir en compte que si s’han vist els diversos que es publicaran a l’instagram de la Mancomunitat i la comunitat Poca Vergonya –entre el 13 i el 19 de novembre es tindran més opcions per encertar.

Normes de participació per accedir al sorteig a partir del 20 de novembre:

  • Cal tenir 14 o més anys.
  • S’ha de seguir el compte d’instagram @mancoplana i @poca.vergonya. 
  • Comentar un aspecte que et faci poca vergonya sota un dels vídeos publicats etiquetant-hi una persona usuària d’instagram.
  • Contestar correctament el qüestionari en línia que podreu trobar a l’enllaç del perfil Poca Vergonya a partir del 20 de novembre.
Darrera actualització: 09.11.2023 | 16:42