Compareixença del vicepresident del Govern i la consellera de la Presidència

Dimarts, 4 de maig de 2021 a les 13:00

Bon migdia;

Amb motiu de la Compareixença del vicepresident del Govern i la consellera de la Presidència, d'avui dimarts, us en detallo extrems amb màxim caràcter objectiu i descriptiu:

Vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda

• Avui podem afirmar que el 70% de la població catalana estarà vacunada al mes de juliol. A finals d’aquesta setmana, estaran vacunats un 80% dels majors de 60 anys. Les dades epidemiològiques continuen amb la tendència a la baixa. Els ingressats crítics es situa a 479.

• Des del Govern continuem treballant per posar la salut al capdavant, i per anar revertint les restriccions. A dia d’avui, analitzades les dades epidemiològiques, anunciem que a partir d’aquest diumenge 9 de maig s’aixeca el confinament nocturn. Cal mantenir la màxima responsabilitat i es continuaran mantenint mesures de contenció. Si en el futur empitjora la situació, no descartem cap mesura a aplicar. 

Consellera de la Presidència

• Aquest proper dissabte a les 12 de la nit decau el toc de queda vigent a Catalunya, aplicat de manera unilateral pel govern de l’Estat. L’estat d’alarma és una mesura que limita els drets fonamentals, i no pot seguir aplicant-se ni un dia més del que sigui estrictament necessari.

• El que segur que no canviarà és la responsabilitat de tots i cadascú de nosaltres per superar la pandèmia. Cal continuar amb les mesures de distància, higiene de mans, mascareta i ventilació. I també arriben canvis en les mesures que afecten als horaris de restauració. Volem recordar la limitació de trobades amb un màxim de 6 persones. És durant la interacció social que el virus es propaga amb més facilitat.

Alba Camps Roca
Delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central

Darrera actualització: 04.05.2021 | 13:56