Comunicat de l’Ajuntament davant l’augment continuat de les tarifes elèctriques

Dijous, 7 d'octubre de 2021 a les 16:15

Seguint els acords de la MOCIÓ CONTRA L’INCREMENT DE PREUS DE L’ELECTRICITAT I CRIDA A LA MOBILITZACIÓ, aprovada en el darrer ple. Des de l’Ajuntament donem suport a la convocatòria “Desconnecta de les elèctriques!" contra l’increment del preu de la llum demà dia 8 d’octubre i ens sumem a l'apagada de 22 a 22:30h des del municipi. Així mateix fem una crida a la població perquè durant aquesta mitja hora no es consumeixi llum en la mesura del possible i es faci una cassolada popular des de finestres balcons o portals. 
Adjuntem comunicat conjunt de l’ACM, AMI i AMC
 

COMUNICAT CONJUNT DE L'ACM, AMI i AMC
 
Les entitats municipalistes de Catalunya, Associació Catalana de Municipis (ACM), Associació de Municipis per la Independència (AMI) i Associació de Micropobles de Catalunya (AMC), davant l’augment continuat de les tarifes elèctriques,
CONSTATEM
Primer.- La manca de control sobre el preu de l’electricitat que posa de manifest  la manca de sobirania energètica provocada per deixar només en mans del sector privat aquest servei estructural per la nostra societat.
Segon.- Que qui més està patint aquesta situació son les persones i famílies més vulnerables que s’afegeix a la greu crisi socioeconòmica provocada per la pandèmia.
Tercer.- Que els municipis, que som l’administració més propera a la ciutadania, no tenim les eines adequades per fer front ni a la situació de preeminència de les empreses elèctriques ni a les conseqüències socials que està provocant.
Quart.- Que totes les administracions supramunicipals han d’impulsar mesures a curt termini que reverteixin aquesta situació i plantejar mesures estructurals que recuperin per al comú el control d’un bé bàsic com és el subministrament energètic.
Cinquè.- Que cal impulsar un nou model energètic propi, basat en les energies renovables, amb la concertació territorial, l’autoconsum i la participació de la ciutadania i les administracions públiques en la titularitat i la gestió d’aquest model.
Com a responsables electes dels nostres municipis, donarem suport a totes aquelles mesures que ajudin a revertir l’actual situació en favor de la ciutadania dels nostres pobles i ciutats.
Per tot el que s’ha exposat,
ACORDEM
Donar suport a les accions de protesta convocades pel proper 8 d’octubre des de les deu del vespre fins a dos quarts d’onze i fer-ne difusió entre la nostra ciutadania perquè s’afegeixin en aquesta acció de protesta, a través dels nostres ajuntaments.

Darrera actualització: 07.10.2021 | 16:16

Imatges

2 3