Comunicat del Cos de Mossos d’Esquadra, consells de seguretat per evitar ser víctimes de furts: prolifera el furt de les monedes als aparcaments de supermercats i grans superfícies de Vic i comarca.

Dimarts, 11 de maig de 2021 a les 10:00

La forma de distracció utilitzada dona nom al furt, “sembra”. Un dels autors llença a terra, prop de la víctima i del seu cotxe, unes monedes, unes claus o qualsevol objecte per fer-la creure que li han caigut.
Això provoca que descuidi la seva bossa de mà o els efectes personals dins del seu cotxe i és en aquest moment que una altra persona, que s’havia mantingut amagada, aprofita per emportar-se’ls. Fet això, els delinqüents són recollits en un cotxe i marxen ràpidament.

Consells de Seguretat per evitar ser víctima d’aquest delicte:

En el moment d’arribar a l’estacionament o a l’adreçar-nos al nostre vehicle, comprovar si veiem alguna persona a prop en actitud d’espera.

Si en el moment de carregar les compres i els nostres efectes personals al vehicle o a l’arribar a l’estacionament algú requereix la nostra atenció, fer cas omís i tancar d’immediat el vehicle.

Si finalment sou víctimes, intentar anotar o memoritzar la placa de matrícula del vehicle quan fuig i trucar al 112 informant dels fets.
Cal anar la comissaria de policia més propera per posar una denúncia
Aquest vídeo mostra el modus operandi d’aquesta tipologia de furt per distracció:

https://twitter.com/mossos/status/1150305803921965058?s=20

Darrera actualització: 11.05.2021 | 09:58