Comunicat dels ajuntaments de Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola sobre la connexió amb Vic, la C-17 i la C-25

Dilluns, 7 de juny de 2021 a les 09:00

El passat 30 d’abril la Diputació de Barcelona ens va convocar a Sentfores-La Guixa amb l’Ajuntament de Vic per parlar de la prova pilot del carrer Major i la mobilitat de la zona. 

Respecte la connexió de Riuprimer i Muntanyola amb Vic, la C-17 i la C-25, la Diputació ara s’ha avingut a estudiar les nostres propostes alternatives, i hem aconseguit que s’analitzi per part seva una possible variant a mig termini, la qual cosa aniria a càrrec seu i permetria una fluïdesa de trànsit igual o més ràpida que passant per Sentfores-La Guixa. És un tema que continua en estudi i treball. 

Pel què fa a la prova pilot del carrer Major, tal com nosaltres prevèiem, no funciona prou bé pel veïnat especialment de la zona d’entrada al poble venint de Riuprimer, i per petició de la majoria d’aquest veïnat, el semàfor s’avançarà i ara sí que cobrirà tot el tram del carrer Major, amb unes obres que ens han comunicat que s’iniciaran el proper dilluns dia 7 i que duraran un mes aproximadament per reprendre la prova pilot. 
Es buscarà una solució per tal que els semàfors no es posin vermells durant les hores de menys trànsit (matinada), però quan funcionin es veurà augmentat el temps d’espera dels 64 segons de mitjana actualment als 2 minuts aproximadament.  

Encara que nosaltres hem mostrat el nostre profund desacord amb aquesta solució provisional que no millora substancialment la qualitat de vida del veïnat de Sentfores-La Guixa i que empitjora l’accés del veïnat de Muntanyola i Riuprimer a Vic, la C-17 i la C-25, és la solució que per ara adopten de moment com a pla pilot. A la reunió també vam exposar alternatives com les variants curtes per fora del nucli de Sentfores-La Guixa o altres possibilitats i connexions que ha proposat el nostre grup de treball tècnic, i per ara, seguim treballant-ho.

Darrera actualització: 07.06.2021 | 09:39