CREACIÓ I DISSENY DEL MURAL AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

Dilluns, 8 de febrer de 2021 a les 00:00

Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de les Violències Masclistes, les Regidories d'Igualtat i Joventut de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer, organitzen la pintada d'un mural reivindicatiu de la mà de l'artista Clara Oliveres per fer visible la realitat que vivim diàriament i per denunciar que rebutgem les violències masclistes contra les dones.

La crisi sanitària originada per la pandèmia SARS COVID-19, ha impedit poder dur a terme activitats presencials, però tot i això, s'ha seguit apostant per la creació d'activitats telemàtiques, amb l'objectiu de continuar fomentant la participació ciutadana, el treball cooperatiu, el debat i la mirada crítica.

La creació del mural s'inicià durant el mes de novembre a partir d'una assemblea telemàtica on a través de les indicacions de la muralista, vam iniciar-nos en el debat per decidir els valors, colors i la imatge que volíem que ens representés. Acordant, entre totes, com a trets principals el missatge d'empoderament femení, la fomentació de la igualtat entre les dones i la diversitat.

L'assemblea va derivar en la creació d'un grup de missatgeria per tal de poder oferir a les dones que no es poguessin connectar sincrònicament l'oportunitat de poder participar i aportar les seves idees, de manera asincrònica.

A partir de totes les opinions, la pintora va elaborar els esbossos i finalment, a través de la votació, es van elegir els lemes que volíem que ens representessin al mural.

Finalment, a causa de la pandèmia, la pintada del mural no es pogué pintar cooperativament com estava previst.

L'activitat estava adreçada a totes les dones del municipi i hi han participat un total de 28 dones.

Des de les Regidories d'Igualtat i Joventut, es vol agrair a les participants la seva col·laboració per tal de poder crear un mural que ens representa a totes. Moltes gràcies!

Cada dia és 8 de març i cada dia és 25 de novembre.

 

Regidories d'Igualtat i Joventut de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer.

Darrera actualització: 08.02.2021 | 11:00