Formació ‘A l’altra banda de la barra’ a entitats i comissions de festes

Divendres, 5 de d’agost de 2022 a les 13:30

Durant el mes de juny i juliol s’han portat a terme, des del programa el Rusc, un total de 6 formacions per capacitar a les entitats i/o persones que estan treballant a les barres de les festes majors o festes d’oci nocturn.

Aquesta acció forma part de l’estratègia preventiva del projecte A cegues no mola i es bàsica per tal de coordinar la prevenció i reducció de riscos entre tots els agents implicats en l’organització de la festa.

S’anomena ‘A l’altra banda de la barra’ i s’ha portat a terme als municipis de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau amb una participació de 46 persones.

L’objectiu principal d’aquesta és reduir riscos derivats del consum d’alcohol i drogues i detectar i denunciar possibles casos d’assetjament sexual o violència masclista a través de dinàmiques i debats.

Per aquesta raó la jornada es divideix en dues parts: una primera relacionada amb el consum i dispensació responsable d’alcohol on es parla de quines són les pautes de seguretat a tenir en compte darrera d’una barra, es reflexiona sobre les conseqüències que implica un consum abusiu i descontrolat i es donen eines per poder gestionar problemàtiques derivades del consum.

En segon lloc es realitza una dinàmica relacionada amb la comprensió i abordatge de les violències sexuals i LGTBI-fòbiques on es tracten, prèviament, definicions teòriques per tal de posar en context la prevenció, detecció i atenció d’actituds i comportaments sexistes i LGTBIfòbics durant la festa. En aquesta part es revisen els protocols i circuïts de cada festa, tant si es compta amb l’estand A cegues no mola com si no. En tots els casos l’estratègia d’intervenció està coordinada amb el personal de seguretat i els cossos policials.

També s’ha aprofitat per proporcionar polseres a les entitats i/o comissions per poder identificar i diferenciar a les persones majors d’edat de les menors, i així no subministrar alcohol a persones menors d’edat.

Darrera actualització: 05.08.2022 | 13:43