L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) condemna l’atac militar injustificat a Ucraïna

Dilluns, 28 de de febrer de 2022 a les 19:15

 El municipalisme català condemna l'atac de Rússia a Ucraïna, reclama una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilateralisme, i convoca a tota la ciutadania de Catalunya a manifestar-se en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès.

El proper dimarts, 1 de març, a les 19.00 hores, davant de tots els Ajuntaments de Catalunya

I recollida de diners i materials a Riuprimer
Estem en contacte amb el Consell Comarcal que alhora es coordinarà amb l'entitat 'Osona amb els nens', històrica de referència per Ucraïna. 

L'ajuntament de Riuprimer habilitarà un espai per a les donacions. Calen diners o material sanitari bàsic i aliments no peribles (caducitat llarga).
 
Atenció a persones:  

Respecte a l’ajuda humanitària: 
Si hi ha persones/famílies amb recursos residencials que volen acollir a persones o famílies, podeu escriure a: comiteacollida.igualtat@gencat.cat

Per a persones que ja són aquí i no poden tornar a Ucraïna, sense recursos: S’ha de fer la derivació al consolat d’Ucraïna, que conjuntament amb el Departament d’Exteriors estan preparant la seva atenció (telèfon consolat d’Ucraïna a BCN: 934 02 89 56). 
Al consolat se’ls proporcionarà la informació i dels dispositius actius d’acollida d’emergència com són el que ofereix Joventut. 

Des del Ministeri, s’ha validat una pròrroga del visat i podran desplaçar-se amb el visat caducat durant 180 dies dins de la Unió Europa. 

Per a persones que arribin i vulguin sol·licitar algun aspecte vinculat amb refugi: recordeu que la competència a la demarcació de la Catalunya Central Són Creu Roja, Tomàs Canet i Apip Acam.

Declaració de condemna a l’atac militar injustificat a Ucraïna.

 Llegeix i descarrega't aquí la declaració: https://www.acm.cat/juridic/associacio-catalana-municipis-condemna-atac-militar-injustificat-ucraina

Darrera actualització: 28.02.2022 | 19:23