Nova guia de la Mancomunitat per ajudar a combatre les violències masclistes amb propostes per a totes les edats

Dilluns, 27 de novembre de 2023 a les 00:00

Forma part de la campanya mancomunada El Masclisme al Rebuig amb l’objectiu de treballar les violències masclistes i LGTBI+fòbiques amb una mirada restaurativa.

La Mancomunitat posa a disposició de la ciutadania i dels diversos agents del territori una guia pedagògica per ajudar a prevenir i sensibilitzar contra les violències masclistes i LGTBI+fòbiques.

El nou recurs beu de la campanya El Masclisme Al Rebuig i està dividit en dues parts. En una primera, hi consta la teoria i els conceptes claus per poder abordar les dinàmiques de treball amb l’enfocament idoni. En la segona part, s’hi llisten diferents propostes d’activitats per a totes les edats per treballar les violències masclistes i LGTBI+fòbiques amb l’objectiu d’enviar aquest tipus de violències al rebuig.

El president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, subratlla que la guia és un acompanyament teòric i pedagògic per establir noves mirades, reflexionar i canviar actituds massa presents en la nostra societat. Amb el nou recurs pedagògic es pretén que qui treballa o interactua amb grups d’infants, joves o adults puguin abordar la temàtica i difondre els diferents missatges que es recullen a la campanya El Masclisme Al Rebuig. A més, també pot ser utilitzada per qualsevol persona que vulgui formar-se al voltant de les violències masclistes.

A principis de novembre, i per facilitar l’ús de la guia, es va portar a terme una formació dirigida professionals de l’educació social i altres agents que treballen als diversos Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS) i Punts Joves de la Mancomunitat La Plana. Durant les sessions es va treballar com fer front a les violències masclistes des d’una mirada restaurativa. 

La creació d’aquest recurs ha estat possible gràcies al suport dels diferents ajuntaments i EMD que formen part de l’ens i el Fons del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

El Masclisme al rebuig

La Mancomunitat La Plana va elaborar la campanya El Masclisme Al Rebuig de forma conjunta i participativa involucrant-hi càrrecs electes, professionals i teixit associatiu entre els anys 2020 i 2021. La campanya de prevenció i sensibilització contra les violències masclistes té per objectiu sensibilitzar a la ciutadania interpel·lant-la i fent-la partícip del canvi que cal promoure per unes relacions humanes lliures de discriminacions.

Darrera actualització: 27.11.2023 | 16:09