RESOLUCIÓ SLT/716/2021, de 12 de març

Dilluns, 15 de març de 2021 a les 00:00

D’acord amb les orientacions de l'Organització Mundial de la Salut i amb base a la gravetat de les dades epidemiològiques i assistencials actuals, s’adopta nova Resolució amb mesures proporcionals, idònies, necessàries i justificades amb la finalitat de control de contagis i protecció dels drets a la vida, la integritat física i la salut de tota la població i, específicament, dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia i per tal de garantir la capacitat d'atenció del sistema sanitari, tant a les demandes generades per la pandèmia de COVID-19 com a les demandes de salut derivades d'altres patologies més enllà de la pandèmia.

És en aquest sentit que us detallem RESOLUCIÓ SLT/716/2021, de 12 de març, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

En ella s’hi mantenen les diferents mesures establertes fins el moment, llevat de determinades variacions que us indiquem:

•    Es permet l'entrada i sortida de persones de cada comarca només en els casos exceptuats a la norma i quan les persones que integren la bombolla de convivència es desplacin a una comarca diferent de la comarca on resideixen habitualment, sempre que es mantingui la integritat de l'esmentada bombolla i es compleixin les mesures relatives a reunions i trobades familiars i de caràcter social.

•    L'obertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall pot ser durant tota la setmana, si bé queda condicionada a què tinguin una superfície de venda igual o inferior a 800 metres quadrats i que se'n redueixi al 30% l'aforament permès per llicència o autorització de l'activitat. En el cas d'establiments i locals comercials amb una superfície de venda de més de 800 metres quadrats, cal que acotin l'espai d'obertura al públic a l'esmentada superfície i redueixin l'aforament al 30% del que correspondria segons l'aforament total permès per llicència o autorització de l'activitat aplicat a aquesta superfície.

•    Els locals i els espais en què es desenvolupen activitats de salons de jocs, casinos i sales de bingo poden obrir al públic amb una limitació de l'aforament al 30% de l'autoritzat i un màxim de 100 persones.

•    Els establiments d'hostaleria i restauració poden obrir de les 7:30 hores a les 17:00 hores. Els clients no podran romandre a l'establiment fora d'aquesta franja horària.

•    L'esport federat es pot dur a terme d'acord amb la seva normativa sectorial. El públic amb seient preassignat i amb aforament del 50% a l'aire lliure i del 30% a l'interior, tret de competicions estatals i internacionals.

•    En l’àmbit cultural cal destacar que les activitats de cultura popular i tradicional que s'organitzin a l'aire lliure han de ser estàtiques i perimetrades i públic assegut. També es poden fer a l'interior amb ventilació, control d’accés i limitació d’aforament. S'aixeca la prohibició de gales, premis i festivals.

La present Resolució entra en vigor el dilluns, 15 de març de 2021 i s'estableix la seva vigència fins a les 00:00 hores del dia 29 de març de 2021.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 09:27