Resum de la Compareixença de la consellera de Salut i el conseller d’Interior, d'avui divendres

Divendres, 7 de maig de 2021 a les 14:00

Bon migdia;

Resum de la Compareixença de la consellera de Salut i el conseller d’Interior, d'avui divendres: 

Consellera de Salut
• Les dades epidemiològiques indiquen que anem pel bon camí. La vacunació esta agafant un molt bon ritme, i permet flexibilitzar mesures.

• Les millores seran la desaparició del toc de queda i de la mobilitat del perímetre de Catalunya. Però seria un gran error pensar que l’epidèmia ha acabat.

• Aquesta setmana ja comencem amb la franja d’edat de 50 a 59 anys. Si les previsions són bones, a finals de juliol tindrem el 70% de la població vacunada. I això és un gran esforç dels professionals de l’atenció primària.

• No podem deixar de banda la prevenció. Hem de fer una crida a no relaxar-nos. Tot l’esforç que hem fet la societat ha permès millorar, però continuem amb persones ingressades i a les UCI. Hem de continuar prenent precaucions, evitant aglomeracions, mantenint distància i mantenint higiene de mans.

•  A partir de diumenge dia 9 el PROCICAT ha fet una nova resolució amb una durada de 15 dies (fins dilluns 24 de maig). No es prorrogarà ni el toc de queda ni el perímetre de Catalunya. La restauració podrà obrir fins a les 23.00h, igual com activitats esportives i culturals, i els comerços podran obrir fins a les 22.00h. Reobertura de parcs i fires d’atraccions al 30%.

• En els equipaments cívics, on ja estaven autoritzades algunes activitats presencials dirigides a persones grans amb un topall de 6 assistents, es permetrà augmentar les activitats fins al 50% de l’aforament de la sala, sempre que hi hagi ventilació òptima.

• Es manté la limitació de 6 persones en les trobades i reunions socials. És una mesura que afecta a un dret fonamental (el dret de reunió), que ha estat avalat pel TSJC. 

Conseller d’Interior

• També es permet el 50% d’aforament en el culte.

• La mesura de confinament nocturn ha estat molt eficaç però alhora molt restrictiva, i s’ha considerat que ja no ha de ser vigent. Demana cura, seny i responsabilitat de la població, perquè es continuï anant a millor.

• A partir de les 0 hores de diumenge es preveu que hi hagi un augment de persones que vulguin sortir al territori. El dispositiu que es desplegarà té 4 objectius: informació, seguretat del trànsit (perquè la mobilitat sigui segura), garantir la seguretat ciutadana –davant la possibilitat que hi hagi persones que vulguin celebrar la fi del confinament nocturn–, i fer front a una possible presència massiva als parcs naturals –juntament amb agents rurals, i a partir de les 8 del matí de diumenge.

Espero que us sigui d'utilitat als efectes de coneixement.

Alba Camps Roca
Delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central

Darrera actualització: 07.05.2021 | 14:32