Tornen les caminades gratuïtes adreçades a majors de 60 anys durant la primavera

Dimecres, 14 de febrer de 2024 a les 00:00

El programa “Camina a la tardor +60” executat per la Mancomunitat La Plana ajuda a les persones de més de 60 anys a promoure l’activitat física, conèixer millor l’entorn natural i reforçar els vincles entre persones de diferents pobles mancomunats.

Promoure un envelliment actiu i donar a conèixer el territori que envolta els pobles de la Mancomunitat és el doble objectiu del “Camina a la tardor +60”, que s’adreça a majors de 60 anys que viuen als 13 pobles de la Manco.

Vuit caminades gratuïtes entre els mesos de febrer i maig ajudaran a descobrir millor l’entorn i racons històrics mentre es promouen els vincles entre persones de poblacions veïnes.

Camina a la tardor +60 és una iniciativa engegada fa dos anys que permet arribar a persones que no participaven en d’altres propostes adreçades a majors de 60 anys. Totes les caminades començaran a dos quarts de 10 del matí en el punt de sortida indicat i acabaran en el mateix indret al voltant de la 1 del migdia. Cal tenir en compte que el desplaçament fins al punt de trobada va a càrrec de les participants.

Les inscripcions estaran obertes fins a tres dies abans de cada sortida en cas que no s’hagin exhaurit les places i s’adjudicaran per rigorós ordre d’inscripció. Per apuntar-se només cal enviar un whatsapp als números 626 571 395 o 638 710 861, o trucar al 938 125 445.

  • Divendres 23 de febrer. Sant Martí de Centelles. El castell de Sant Martí de Centelles.
  • Divendres 8 de març. Folgueroles. Els voltants de l’ermita de Sant Jordi de Puigseslloses.
  • Divendres 22 de març. Seva. Sortida pels boscos de Figueroles.
  • Divendres 5 d’abril. Taradell. Ruta per les margues i els molins.
  • Divendres 19 d’abril. Muntanyola. Sortida per les masies de Muntanyola.
  • Divendres 26 d’abril. Aiguafreda. El camí dels maquis al seu pas per Aiguafreda.
  • Divendres 17 de maig. Tona. Per la ruta dels turons.
  • Divendres 31 de maig. Viladrau. Un tomb pels molins.

Les rutes estan organitzades des del Programa d’Envelliment actiu de la Mancomunitat La Plana i compten amb el suport de Diputació de Barcelona.

Fer salut, conèixer l’entorn i reforçar els vincles:

Un 89% de les persones que han participat en les anteriors edicions del Camina +60 -tardor o primavera- ha conegut gent nova amb qui vol seguir fent activitats d’aquest tipus. D’aquestes, 1 de cada 3 persones s’ha apuntat sola a les caminades i no coneixia la ruta proposada. La resta de participants s’han inscrit en companyia d’amistats o familiars.

 

Darrera actualització: 14.02.2024 | 13:38